VANTEET JA ERIKOISVANTEET

Meiltä löydät laajan vannevalikoiman niin erikoisvanteista kuin perinteisistä peltivanteista niin henkilöautoihin kuin pakettiautoihinkin.

Tarjoamme laajan vannevalikoiman eri tyyleihin ja tarpeisiin. Erikoisvannevalikoimastamme löydät monia eri mieltymyksiä ja tyylejä vastaavat vanteet autoosi. Erikoisvanteet antavat autollesi aivan uuden ilmeen, sekä parantavat auton ajo-ominaisuuksia.

Tule käymään vaikka paikan päällä, niin pohditaan hieman tarkemmin eri vaihtoehtoja sekä käytännön asennusmahdollisuuksia ajoneuvo- ja rengasvalintasi perusteella!

KEVÄÄN VANNETARJONTAA

Vannekuvastoja:.

VANNESIMULAATORI

Voit kokeilla miltä erilaiset vanteet näyttäisivät autossasi.
Klikkaa ohjelma auki täältä: klikkaa tästä (vaatii selaimesta Adobe Flash-tuen)


Vanteiden pääsääntöisiä ominaisuuksia ovat vanteen tuumakoko ja leveys, pulttijako sekä ET-arvo. Vanteen keskireikä vaihtelee myös, jolloin tietyissä tapauksissa voidaan tarvita sopivia soviteholkkeja vanteen asentamiseen.

Vanteen tuumakoko ja leveys:

Löydät lähtökohdat oman automallisi vannekoolle autosi rekisteritodistuksesta, jossa on mainittu millaisia rengaskokoja ko. malliin on ilmoitettu sallituiksi. Oman ajoneuvon tiedot ovat nykypäivänä haettavissa myös TraFi:n verkkopalvelusta. Näiden tietojen perusteella on vielä pientä liikkumavaraa, mutta isommat muutokset voivat vaatia jo erillisen muutoskatsastuksen suorittamisen ja läpäisyn.

Renkaissa kokotieto ilmoitetaan esimerkiksi seuraavasti: 185/60-15 (leveys / profiilisuhde – tuumakoko). Renkaan profiilisuhde tarkoittaa renkaan korkeutta (ei vannekorkeus!), eli pienempi arvo tarkoittaa pienempää renkaan korkeutta (matalaprofiilirenkaat).


Vanteen pulttijako:

Tärkeä tieto, koska eri autoissa on erilaisia kiinnitystapoja!

Tiedot ilmoitetaan muodossa 4×130 (esimerkki), eli pulttien määrä ja kiinnitysreikien kehän halkaisija.

  • Kiinnityspulttien määrä voi vaihdella automalleittain (3, 4, 5, 6 kpl)
  • Kiinnitysreikien kehän halkaisija vaihtelee automalleittain (ilmoitettu millimetreissä)
  • Keskireiän koko vaihtelee automalleittain (ilmoitettu millimetreissä

Vanteen ET-arvo (”offset”):

Ilmoittaa paljonko vanne tulee joko ”ulos”, vai onko sisempänä lokasuojan suojissa. Tämä arvo pitäisi pitää mahdollisimman lähellä alkuperäistä, koska vaikuttaa auton käyttäytymiseen. Rengasalan ammattilainen tietää tämän vaikutukset parhaiten, ja muut mahdolliset tarvittavat toimenpiteet (pyörien suuntaus ja säätäminen).


Alumiinivanteet

Alumiini, eli kevytmetallivanteet ovat sanan mukaisesti kevyempää metallia. Pienempi paino vaikuttaa polttoainekulutukseen, ja muilta osin ainevalinnalla vanteelle saadaan parempi jäykkyys. Alumiinivanteiden mallit ovat yleensä peltivanteita ”ilmavampia”, joka mahdollistaa esim. paremman jarrujen jäähtymisen ja toiminnan.


Erikoisvanteet

Erikoisvanteilla on mahdollista muuttaa auton ulkonäköä huomattavasti, ja personoida ajoneuvoa omaan tyyliin tai makuun sopivaksi. Erikoisvainteita nimitetään erikoisvanteiksi juuri sen takia, että ne ovat tavallisesta ”harmaudesta” ja massasta poikkeavia.


Vannetoimittajia

 

Rautamo

rautamo
www.rautamo.fi

Special Fälgar

Specialfalgar
www.specialfalgar.fi

 

Vanteesi.fi

vanteesi
www.vanteesi.fi