Automaattivaihteiston huolto

Jotkut ovat sitä mieltä, että vaihteistot kestävät vain tietyn, automallista riippuvan määrän määrän kilometrejä. Me tiedämme, että se ei ole totta. Riittämätön vaihteistoöljyn suojaus sitä myötä ominaisuutensa menettänyt ja likaantunut vaihteistoöljy on yleisin syy ennenaikaiseen vaihteistovaurioon. Säännöllinen BG Automaattivaihteistohuolto voi estää vaihteiston jumiutumisen, nykimisen tai rikkoutumisen kokonaan. Huolto on lyhytkestoinen ja se kannattaa tehdä noin 50 000 km välein. Se on kannattava sijoitus, sillä automaattivaihteisto työskentelee jatkuvasti kovan rasituksen alla. Huollettuna se tarjoaa pehmeät ja sujuvat vaihdot sekä huolettomia kilometrejä paljon pitempään kuin uskoisit.

BG Automaattivaihteiston huuhtelu huoltopalvelussa automaatti-, DSG- ja CVT-vaihteistot puhdistetaan huippuluokan BG PXT™ Performance Exchange™ -vaihteistojen huoltolaitteella ja erillisen puhdistuskemikaalin avulla. Huoltopalvelussa ylimääräistä öljyä ei käytetä järjestelmän huuhteluun, joka säästää sekä rahaa että luontoa. Huoltolaite vaihtaa vaihteistosta kaiken öljyn 100 %:sti, kun perinteisellä tavalla saadaan vaihdettua parhaimmillaan vain 30-40%. Huollon jälkeen automaattivaihteistoöljyn sekaan lisätään laitteen avulla automaattivaihteiston öljyntehostaja-ainetta, joka pidentää vaihteistoöljyn käyttöikää ja suojaa vaihteistoa pidempään. BG Automaattivaihteistohuollon hinnat: Perinteiset automaattivaihteistot 390€ DSG-vaihteistot 440€ CVT-vaihteistot 490€

Automaattivaihteiston toimintahäiriöt:

  • Epämääräinen toiminta kylmänä
  • Vaihteen vaihto venyy/luistaa
  • Vaihteenvaihto liiallisen terävä
  • Kaikki vaihteet eivät toimi kunnolla

BG Automaattivaihteistohuollon edut:

  • Pehmeämpi toiminta
  • Vähemmän vikoja
  • Johdonmukainen toiminta
  • Pienempi polttoaineenkulutus

 

DSG-automaattivaihteiston öljynvaihto (VW, AUDI, yms)

Autojen vaihteistot vaativat myös huoltoa, ja kauttamme onkin nyt saatavilla myös öljynvaihtopalvelu DSG-automaattivaihteistoille, jossa suoritetaan myös vaihteistolle tärkeä pesu ja huuhtelu. DSG-vaihteistoja löytyy mm. Volkwageneista ja Audeista.

Vaihteiston pesu ja huuhtelu poistaa mahdollisia karstoja, jotka voivat itsekseen liikkeelle lähtiessään rikkoa vaihteiston hyvin yllättäen. Pesu auttaa myös poistamaan muita mahdollisia hiukkasia ja pieniä palasia, joita voi syntyä ajokilometrien karttuessa. Nämä pienet palaset ovat usein myös syyllisiä kytkinrikkoihin, tai vaihteiston epänormaaliin tai ei-niin-pehmeään toimintaan.

Säännöllinen vaihteistoöljyn vaihtaminen on tärkeää, koska öljyn ominaisuudet heikkenevät ajan ja käytön myötä, ja vaikuttaa täten vaihteiston suorityskykyyn, kulumiseen ja elinikään. Kilometrimääräisesti vaihtovälisuosituksena nähdään monesti 60’000 km.

Käytettävissämme on juuri tarkoitukseen kehitetty laitteisto, jolla varmistetaan mahdollisimman hyvä lopputulos. Perinteisin tavoin iso osa vanhoista öljyistä ja epäpuhtauksista voi jäädä vaihteistoon, jolloin öljynvaihdosta ei ehkä ole sen erikoisempaa hyötyä.

DSG-vaihteistoja on käytössä myös joidenkin muiden valmistajien valituissa automalleissa, joita löytyy mm. Fordilta ja Mitsubishiltä. Näistä suorakytkentävaihteistoista käytetään hieman eri nimityksiä, joskin toimintaperiaate on samanlainen ja täten yleisesti myös huollettavissa öljynvaihdon osalta normaalisti. Ota tarvittaessa yhteyttä, ja tarkistamme huoltomahdollisuudet!


OTA YHTEYTTÄ JA VARAA OMA HUOLTOAIKASI

TÄSTÄ AUTOHUOLTO- JA KORJAAMOSIVULLEMME