ÖLJYNVAIHTOPALVELU FORSSAN KESKUSTASTA

Öljynvaihto on tärkeä auton huoltotoimenpide, joka auttaa mahdollistamaan moottorin mahdollisimman pitkän ja tehokkaan toiminnan.

Moottoriöljy voitelee moottorin osia, ja estää osien ylimääräistä kulumista ja kitkaa. Kitkan aiheuttama lämmönnousu voi johtaa jopa moottorin kiinni leikkaamiseen tai muihin vaurioihin, ja varsin isoon korjausoperaatioon.

Autoa käytettäessä syntyy moottorissa myös erinäisiä metallihiukkasia ja muita oheisjätteitä, jotka heikentävät öljyn laatua ja täten moottorin rasitus, kuluminen ja syöpyminen kasvaa. Öljynvaihdon ohessa näitä metallihiukkasia ja muita epäpuhtauksia saadaan tehokkaasti pois öljynkierrosta ja moottorista, joten tästäkin syystä säännöllinen vaihto on tärkeää.

Erilaisilla autoilla on erilaisia autovalmistajan ilmoittamia huoltovälejä, mutta autostaan erityistä huolta pitävä vaihtanee öljyt noin 10 000 – 15 000 kilometrin välein. Jopa ns. long-life öljyillä huoltoväliä ei Suomen oloissa kannata venyttää kovin pitkälle, koska vaihtelevat lämpötilat ja pakkaset aiheuttavat oman lisärasitteensa öljylle ja moottorille. Tämän lisäksi mm. ääripään ajonopeudet vaikuttavat öljynvaihtoväliin, esimerkiksi paljon hidasta ja ruuhkaista kaupunkiajoa.

Öljynvaihdon ohessa vaihdetaan myös öljynsuodatin.

Lisäpalveluna tai huoltoon liittyen voidaan vaihtaa myös moottorin ILMANSUODATIN, RAITISILMASUODATIN ja POLTTOAINESUODATIN. Näistä tarkemmin alla.

 

HINNAT ALKAEN 89 €
Tiedustele tarkemmin automallikohtaisia tarjouksiamme ja paketteja


OTA YHTEYTTÄ JA VARAA OMA HUOLTOAIKASI


ILMANSUODATTIMEN VAIHTO

Auton ilmansuodatin erottaa ilmasta pölyhiukkasia ja muita epäpuhtauksia, jotka eivät kuulu moottoriin. Ilmansuodattimen puhtaus ja toimintakyky vaikuttaa myös auton toimintakykyyn ja mm. polttoaineen kulutukseeen. Vaihtotarve voi vaihdella paljon auton käyttöympäristöstä riippuen, koska esim. pölyinen ja hiekkainen ympäristö voi lyhentää vaihtotarpeen väliä paljonkin.

Vaihdamme suodattimen huolto-ohjelman mukaisesti tai sitä erikseen pyydettäessä!


RAITISILMASUODATTIMEN VAIHTO

Raitisilmasuodatin vaikuttaa paljon auton sisäilman laatuun, estämällä pölyä, siitepölyä ja muita pienhiukkasia pääsemästä auton sisätiloihin. Suodatin olisi hyvä vaihtaa pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Suodattimen vaihtamatta jättäminen voi pahimmissa tapauksissa antaa mahdollisuudeen homeen kertymiseen ja kasvamiseen suodattimessa, jolloin näitä epäpuhtauksia kiertää auton sisällä ilmanvaihtoa käytettäessä.

Vaihdamme suodattimen huolto-ohjelman mukaisesti tai sitä erikseen pyydettäessä!


POLTTOAINESUODATTIMEN VAIHTO

Polttoainesuodatin estää epäpuhtauksia ja roskia pääsemästä polttoaineen mukana moottoriin, joka täten suojaa moottoria kulumiselta ja rikkoutumiselta. Puhdas suodatin myös edesauttaa moottorin tasaista käyntiä, ei vaikuta negatiivisesti polttoaineen kulutukseen eikä lisää moottorin rasitusta.

Vaihdamme suodattimen huolto-ohjelman mukaisesti tai sitä erikseen pyydettäessä!


OTA YHTEYTTÄ JA VARAA OMA HUOLTOAIKASI